2011 m. spalio 4 d., antradienis

BULVINĖS BANDUTĖS

Nuostabus patiekalas mėgstantiems 'šilkinius' kukulius. Tokius, kaip iš parduotuvės,bet šimtą kartų skanesnius, nes pagaminta namuose. Man juos parodė Neringa, skubėjau gaminti ir ragauti.
Iki tobulybės reikia tiek nedaug:

Bulvių,virtų.
Krakmolo
Druskos
Kiaušinio trynio.

Virtas bulves sumalti mėsmale. Masę dubenyje padalinti braukiant pirštuku į keturias dalis. Vieną dalį išimti ir priberti krakmolo. Išimtąją dalį sudėti atgal, pasūdyti, įdėti trynį ir gerai išminkyti. Imti nedidelį tešlos gabaliuką, ir suteikti jam va tokią formą:
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškyla , na, ir dar kokią minutėlę. Labai skanu su spirgučių/grietinės padažu.
O aš niekaip neapsisprendžiau, ar virtos bandutės skaniau, ar keptos:
Ką galiu pasakyt? Ir tai ir taip skanu :) Verta pabandyt...

1 komentaras:

  1. krakmolas turi sudaryti 1/4 dali bulviu mases. Sverti nereikia, tiesiog bulviu mase d,kryziu :) ta viena dali ismiat ir pripilat i tuscia vieta krakmolo. Isimtaja dali dedat atgal ir minkot :) Tikiuosi , man pavyko paaiskint?
    Jei bulviu virtu daugiau bus, virs 2 kg, tada ir trynius jau bent 2 dekit.

    AtsakytiPanaikinti